Pasveer: "Unnerstall past bij FC Twente, maar heeft mindere punten"

Lars Unnerstall is dit seizoen een van de uitblinkers bij FC Twente. Eddie Pasveer, voormalig keeperstrainer van de club uit Enschede, is zeer te spreken over de Duitse sluitpost, maar plaatst ook een kanttekening.

"Unnerstall is een keeper die heel goed past bij FC Twente. Hij krijgt er veel te doen en dan ben je als keeper natuurlijk wel in je element", zegt Pasveer bij VoetbalTijd. "Maar hij heeft ook z'n mindere punten. Het voetballend vermogen van Unnerstall is niet echt geweldig."

Volgens Pasveer is dat bij FC Twente niet zo'n probleem. "Ik denk het niet dat FC Twente dat wil en de bal zo snel mogelijk voorin wil hebben. Dat zie je ook gebeuren, die leggen de bal voor zich neer en geven de bal gewoon lang."

De oud-keeperstrainer ziet wel de kwaliteiten van Unnerstall. "Ik vind Unnerstall een uitermate goede keeper. Ik vind ook dat PSV het niet goed gedaan heeft door die wissel toe te passen: Unnerstall weg en Drommel opgehaald. Drommel was dan wel een talent, maar die maakt het ook niet meer waar. FC Twente is erop vooruit gegaan, dat is heel duidelijk. Die hebben een puntenpakker gehaald", aldus Pasveer.

Hij weet niet of Unnerstall momenteel de beste keeper in de Eredivisie is. "Het begrip 'de beste' is arbitrair en discutabel. Wanneer ben je de beste en wanneer niet? Als je een bal uit de kruising pakt, ben je dan de beste? Dat vind ik niet. Ik vind het wel één van de betere keepers uit de Eredivisie, misschien wel één van de beste. Dat laatste moet je dan in drievoud zien."

Virgil Misidjan juicht

FC Twente wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in en kies na de registratie voor de Odds Boost op FC Twente!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand