Patrick Busby over FC Twente-transfer: "Een behoorlijk bedrag"

Patrick Busby
Patrick Busby Foto: © Orange Pictures

Patrick Busby is de nieuwe technisch directeur van FC Volendam. Eind december 2023 kondigde de 51-jarige Haarlemmer zijn vertrek als hoofd scouting van FC Twente al aan, kort nadat Team Jonk was opgestapt bij FC Twente. Was zijn overstap in dit geval één en één is twee?

"Nee, zeker niet", begint Busby in het Noordhollands Dagblad. "Ik heb al vroeg in het seizoen bij FC Twente aangegeven dat ik aan mijn laatste jaar bij de club bezig was. In januari is er pas contact gelegd door FC Volendam." 

Busby vervolgt: "Toen kreeg ik een appje van Frans ten Berge (algemeen directeur, red.). Ik kende hem niet. Hij moest zich eerst nog aan mij voorstellen. Nee, er is geen direct verband tussen mijn vertrek bij FC Twente en mijn aanstelling bij FC Volendam."

Was Busby in zijn rol als hoofd scouting betrokken bij de transfer van Carel Eiting van FC Volendam naar FC Twente? "Jazeker. Of over die overstap nog ’hard feelings’ zijn? Volgens mij is iedereen blij, want FC Volendam heeft uiteindelijk een behoorlijk bedrag ontvangen door de goede prestaties van FC Twente dit seizoen", aldus Busby. 

Lees meer:
0 reacties