Patrick van Aanholt getipt voor FC Twente: "Transfervrije status"

Patrick van Aanholt
Patrick van Aanholt Foto: © BSR Agency

FC Twente neemt komende zomer afscheid van Gijs Smal. De Tukkers hebben met Anass Salah-Eddine al een mogelijke vervanger aangetrokken, maar het is niet uitgesloten dat de club uit Enschede alsnog de transfermarkt op gaat voor een extra linksback.

"In zijn zoektocht naar een opvolger voor Smal hoeft Twente slechts 185 kilometer verder te zoeken: Eindhoven", schrijft Willem Leijgraf op de website van FootballTransfers. Hij wijst daarbij op Patrick van Aanholt, die door PSV gehuurd wordt van Galatasaray. "In Istanbul loopt zijn contract echter af en door zijn transfervrije status is de 33-jarige vleugelverdediger een interessante optie voor clubs die op zoek zijn naar een nieuwe linksback. Een langer verblijf in het Philips Stadion lijkt niet waarschijnlijk, aangezien Van Aanholt dit seizoen genoegen moet nemen met een reserverol onder Peter Bosz."

FC Twente zou een goede optie zijn voor Van Aanholt. "Uit de data van SciSports blijkt namelijk dat Van Aanholt een Similarity heeft van 100% met Smal", geeft Leijgraf aan. "Net als de linksback van Twente fungeert de negentienvoudig Oranje-international als wingback, waarbij beide verdedigers in de aanval veelal voor een man-meer-situatie zorgen. Van Aanholt blijkt een uitstekende opvolger voor Smal en is zowel de betere passer als de betere dribbelaar van de twee. Daarnaast scoort hij ook hoger bij het verdedigend positioneren en het voorkomen van gevaarlijke aanvallen."

Daarbij heeft Salah-Eddine volgens de statistieken een 'ander profiel' dan Smal. "Daardoor lijkt Van Aanholt een meer geschikte vervanger. De vraag is natuurlijk of Van Aanholt een reële optie is voor Twente. De Tukkers hoeven weliswaar geen transfersom over te maken en dit scheelt enorm in het kostenplaatje, aangezien er geen bedrag wordt geïncasseerd bij het vertrek van Smal. De komst van Van Aanholt zal echter wel qua salariskosten in de cijfers lopen. Hij incasseert namelijk een jaarsalaris van meer dan twee miljoen euro", aldus Leijgraf.

Lees meer:
0 reacties