"Paul is op vakantie, dus we hebben hier niet over gesproken"

Dominique Scholten en Paul van der Kraan
Dominique Scholten en Paul van der Kraan Foto: © NESimages

Dominique Scholten is per 1 februari officieel de eindverantwoordelijke bij FC Twente. De algemeen directeur wordt nog altijd ondersteund door Paul van der Kraan, die hem niet tegenhield een uitgebreid interview te geven in Voetbal International.

Heeft de oud-directeur Scholten nog advies gegeven? "Om het niet te doen", grapt hij in gesprek met Voetbal International. "Nee hoor, Paul is op vakantie, dus we hebben hier niet over gesproken. Normaal had ik hem nog even gevraagd waaraan ik moet denken."

De 35-jarige Scholten heeft veel contact met de zeventigjarige Van der Kraan. "We bellen veel, hij is nog één of twee dagen per week op het stadion. Het was een eis van mij om te kunnen beginnen in zo'n constructie. Als Paul niet had gewild, dan zou een ander ervaren persoon om me heen moeten staan. Gelukkig wilde Paul dat zelf graag doen. Ik vind het een enorme luxe om zo te mogen beginnen", aldus de nieuwe directeur, die beseft dat er door zijn leeftijd vraagtekens werden gezet.

"Nadat het nieuws bekend was geworden, probeerden mensen krampachtig te verbloemen wat ze ervan vonden. Goh, wat leuk dat jij bent gekozen. Wat bijzónder. Zeg dan maar gewoon dat je compleet verrast was", reageert Scholten. "Dat was ik ook door het eerste belletje. Niet omdat ik dacht dat ik deze baan niet aankan, maar: omstandigheden, leeftijd. Dit is niet zo gebruikelijk."

Lees meer:
0 reacties