Paul van der Kraan bekritiseerd: "Hij is al maanden onzichtbaar"

Paul van der Kraan in De Grolsch Veste
Paul van der Kraan in De Grolsch Veste Foto: © NESimages

Michael van de Kuit heeft zijn interesse in een overname van Vitesse verloren. De eigenaar van het stadion Gelredome gaat niet meedoen aan een biedingsronde van de club uit Arnhem, die deze week is uitgeschreven. Het noodlijdende Vitesse heeft tot en met maandag 17 juni gekregen van de KNVB, om een begroting op te stellen waarmee de proflicentie behouden wordt.

Van de Kuit heeft geen interesse meer in Vitesse. De vastgoedeigenaar wil niet in een 'financieel drama' stappen. Vitesse heeft al vaker aangegeven dat er fors gesaneerd moet worden, zo'n zeker tien miljoen euro. Volgens Van de Kuit moeten interim-directeur Edwin Reijntjes en adviseur Paul van der Kraan (voormalig algemeen directeur FC Twente) nog veel harder saneren.

"Er moeten nog miljoenen af. En dat kan echt", zegt Van der Kuit tegen De Gelderlander. "Van der Kraan is al maanden onzichtbaar. Dat was toch de redder van de club, die even orde op zaken kwam stellen? Nou, de kosten en uitgaven moeten veel dichter tegen elkaar aan liggen."

Gelredome-eigenaar Van de Kuit hekelt ook het lokale bedrijfsleven in Arnhem. "Er zijn echt ondernemers in Arnhem die de club kunnen dragen. Maar ze staan niet op. De gemeente doet verder niks en de provincie ook niet. De enige die wel wil, willen ze bij de KNVB weer niet: Coley Parry", aldus Michael van de Kuit. 

Lees meer:
0 reacties