'Paul van der Kraan is topkandidaat voor functie bij Vitesse'

Paul van der Kraan
Paul van der Kraan Foto: © Orange Pictures

Paul van der Kraan besloot per 1 februari een stap terug te doen bij FC Twente en te stoppen als algemeen directeur. De ervaren bestuurder is nog wel een aantal dagen in de week werkzaam voor de club uit Enschede, maar Vitesse hoopt hem te kunnen strikken als algemeen directeur.

Vitesse is na het vertrek van Peter rovers op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. "Gezocht op Papendal: een puinruimer (m/v). Misschien biedt een oude bekende wel redding", schrijft clubwatcher Lex Lammers in De Gelderlander.

"De topkandidaat is Paul van der Kraan", meent Lammers. "Hij is een expert in het saneren en opnieuw uitrollen van een organisatie. Dat heeft hij eerder al bewezen bij Vitesse, met een reddingsoperatie in 2008. Van der Kraan heeft ook FC Twente financieel weer op de rit gekregen."

Volgens de journalist zien veel mensen hem graag terugkeren in Arnhem. "De ervaren bestuurder is nu als adviseur verbonden aan Twente. Hij leidt in Enschede Dominique Scholten op tot algemeen directeur. Van der Kraan zou in de ogen van insiders bij Vitesse een soortgelijke rol moeten bekleden. Als adviseur van een jonge, energieke algemeen directeur", aldus Lammers. "Het is, in de ogen van veel clubmensen, tijd voor verfrissing in Arnhem. Vitesse moet weg uit het 'old boys network'. Met bestuurders van de oude stempel."

Van der Kraan heeft een verleden bij Vitesse. "De vraag is ook of Van der Kraan wel happig is op een post in Arnhem. Vitesse staat in voetballand als een echte probleemclub te boek", aldus Lammers die weet dat de namen van Karel Aalbers en Toon Gerbrands ook worden genoemd in de Gelredome. Laatstgenoemde heeft al aangegeven niet open te staan voor de functie.

Lees meer:
0 reacties