"Paul van der Kraan zocht iemand bij FC Twente en belde mij"

Dominique Scholten en Paul van der Kraan
Dominique Scholten en Paul van der Kraan Foto: © NESimages

Paul van der Kraan heeft het stokje als algemeen directeur overgedragen aan Dominique Scholten. De 35-jarige Scholten wist als voetballer niet echt door te breken in het betaalde voetbal. Via NEC en TOP Oss kwam hij bij de topamateurs terecht, waarna hij aan een maatschappelijke carrière in het voetbal begon te werken.

"Bij de amateurs ben ik blijven voetballen", vertelt Scholten in Voetbal International. "Eerst bij Achilles ’29, waarmee we twee jaar lang alles wonnen wat we konden winnen. Daarna bij Spakenburg. Ik werkte ondertussen bij het NOC*NSF, waarvoor ik de content marketing en branding deed. Ging onder meer mee naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Mooie tijd."

"Ik ben nog gaan spelen bij JVC Cuijk, maar kon het voetbal niet meer goed combineren met mijn andere bezigheden", vervolgt Scholten. "In 2019 werkte ik in de academie van NEC en bezocht ik een bijeenkomst met Paul van der Kraan als gastspreker. Wie nog vragen had, mocht bij hem langskomen. Heb ik gedaan. Een paar maanden later zocht hij iemand voor een nieuwe rol bij FC Twente en belde hij mij. Je hebt een goede indruk achtergelaten, zei hij. Zo ben ik hier terechtgekomen."

Lees meer:
0 reacties