PEC Zwolle neemt zondag afscheid van Thy: "Hele goede transfersom"

Lennart Thy juicht na een goal in Zwolle
Lennart Thy juicht na een goal in Zwolle Foto: © Pro Shots

PEC Zwolle neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen FC Twente en clubtopscorer Lennart Thy speelt (ook) zijn laatste wedstrijd bij de Blauwvingers. De Duitse centrumspits zet zijn loopbaan namelijk voort in Azië, waardoor hij zondag afscheid zal nemen in Zwolle. 

"Lennart had nog een contract voor een jaar, maar de transfersom die vanuit deze Aziatische club wordt overgemaakt is niet te weigeren voor ons als club", laat technisch manager Mark Coonen in een persbericht weten. "Daarnaast wilde Lennart nog heel graag één keer een buitenlands avontuur aangaan. Ik wil hem namens iedereen binnen de club bedanken voor zijn tomeloze inzet en doelpunten en wens hem veel geluk bij zijn nieuwe club."

Thy kijkt ook uit naar zijn nieuwe uitdaging. "Voor mij is dit een mooie laatste kans om in een ver land het avontuur aan te gaan", legt hij uit. "Ik verlaat PEC Zwolle echter wel met gemengde gevoelens, want ik heb hier de afgelopen twee seizoenen echt mooie dingen meegemaakt. Ik ben blij dat PEC Zwolle er een hele goede transfersom aan overhoudt en dat ik zondag dus ook afscheid kan nemen van het geweldige publiek hier, wat voor mij echt als familie is gaan voelen."

PEC Zwolle zal zondag ook afscheid nemen van clubicoon Bram van Polen en Sam Kersten, die na dit seizoen naar SC Heerenveen vertrekt. Volgens Voetbal International is de kans groot dat ook de sterkhouders Younes Namli en Davy van den Berg - die beiden ook al in verband werden gebracht met een transfer naar FC Twente - bezig zijn aan hun laatste weken bij PEC Zwolle. Bovendien is er interesse voor Anselmo García Mac Nulty. 

Lees meer:
0 reacties