Perez en Al Ahmadi zien AZ schutteren: "Dat zei Bruggink altijd"

FC Twente staat na 21 competitiewedstrijden op een derde plek met 44 punten en de voorsprong op AZ bedraagt inmiddels maar liefst acht punten. De club uit Alkmaar speelde afgelopen weekend met 0-0 gelijk op bezoek bij Almere City.

Voormalig FC Twente-spelers Kenneth Perez en Karim El Ahmadi tonen zich kritisch over de club uit Alkmaar. "AZ is een dood vogeltje op dit moment. Het is walking football. Het ligt aan die uitshirts. Als je hier goed in kan spelen, dan ben je een hele grote", lacht Perez bij het ESPN-programma Dit Was Het Weekend.

Presentator Jan-Joost van Gangelen haakt in. "Arnold Bruggink zei altijd: als je iets niet moet doen, dan is het een grijs uitshirt. Dus ik mag aannemen dat FC Twente nu van zijn 'lang ze leven' niet in het grijs gaat...", reageert hij. Perez weet dat FC Twente dit seizoen in het wit (met rode accenten) speelt. "Ze hebben nu die van Stuttgart overgenomen", reageert hij.

El Ahmadi trekt ook een duidelijke conclusie. "Eigenlijk hebben AZ en Ajax geluk dat de rest eronder er niet heel veel van bakt", constateert hij. Perez neemt het op voor trainer Maarten Martens. "Je gunt hem niet zo'n scenario als Dennis van de Ree bij FC Groningen bijvoorbeeld. Dat wil je niet hebben. Je gunt zo'n trainer een goede start van zijn trainerscarrière, maar dit is natuurlijk een valse start voor Martens."

Lees meer:
0 reacties