Perez ziet 'arrogant' FC Twente: "Mees Hilgers deed gekke dingen"

FC Twente won zondag in eigen huis met 3-1 van Ajax. Volgens Kenneth Perez brachten de Enschedeërs zichzelf nog onnodig in de problemen.

Perez sprak bij Voetbalpraat zelfs van een beetje een 'arrogant' FC Twente. "Ja, ik vond wel na de 2-0 en eigenlijk net voor de 2-1 viel zag je de arrogantie een beetje", analyseert Perez. "Alles moest mooi zijn en Mees Hilgers ging allerlei gekke dingen doen achterin. Dat kon je je uiteindelijk veroorloven, maar bij Ajax zijn het natuurlijk geen koekenbakkers. Als je ze de ruimte geeft, dan kunnen zij ook wel voetballen."

"Dus je moet wel het tempo erin blijven houden en zakelijk blijven", vervolgt de oud-speler van FC Twente. "Ik vond dat ze dat een beetje lieten lopen aan het einde van de eerste helft. Rond die tijd moest elke aanval mooi zijn. Daardoor zagen ze vaak niet dat mensen helemaal vrij waren richting de goal. Eén dieptepass en je kon zo op de keeper doorlopen."

Clubwatcher Leon ten Voorde kan zich wel vinden in de woorden van Perez. "Dat is allemaal leuk en aardig, maar je moet de wedstrijd eerst killen. Dat hadden ze voor rust moeten doen. Eigenlijk speelden ze het nog slecht uit. Aan de overkant met de wisselpass lagen er heel veel ruimtes. Je zat van boven te kijken en dacht: Als ze het zien aan het de overkant, dan kan weer een speler zo doorsteken. Ik moet wel zeggen dat ze het na rust weer heel energiek en agressief oppakten", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties