Peter Bosz realistisch: "Het had een goal kunnen zijn, absoluut"

Peter Bosz tegen FC Twente in het Philips Stadion
Peter Bosz tegen FC Twente in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Peter Bosz blies na afloop van het duel tussen PSV en FC Twente een zucht van verlichting weg. De oefenmeester zag een heus voetbalgevecht, waarbij zijn ploeg als winnaar uit de strijd kwam.

"Het was een hele bevalling", vertelt Bosz bij ESPN. "Het kon alle kanten op, dus dat betekent dat we niet de goede grip hadden. De eerste helft vond ik niet goed en de tweede helft was beter. Maar we hebben ook tegen een goede ploeg gespeeld. Zij kregen mogelijkheden, maar die hebben wij ook gehad. Al komen zij ook nog alleen voor onze keeper, vlak voor tijd. Het had ook de andere kant op kunnen vallen. Als je kijkt naar onze wissels, ga je voor de winst. Maar dat deed Twente ook. Daarom werd het zo’n gevecht."

"Het einde van die wedstrijd? Zo’n fout zat bijna in de wedstrijd opgesloten", gaat de hoofdtrainer verder. "Luuk anticipeert hier geweldig, Chucky net niet, maar dan is Ricardo er weer. Bizar. Hij kan dat. Dat is ook heel knap, maar daarom zit hij ook bij PSV, haha. Het is niet de eerste keer dit seizoen, dat is duidelijk. Waar ik dan aan denk? Je kunt je niet voorstellen dat je nog wint. Vlak daarvoor krijgt Twente die kans en even daarna win je."

Ook reageert Bosz op het veelbesproken moment van de afgekeurde goal. Myron Boadu kopte raak, maar kreeg de vrije trap tegen, wat voor veel discussie zorgde. "Misschien dat het in de vijf meter is? Dat hij daarom fluit? Ik weet het niet. Ik zie dat Boadu gewoon het kopduel aangaat. Het had ook een goal kunnen zijn, absoluut", aldus Bosz.

Lees meer:
0 reacties