Peter Uneken heeft 'topavond': "Extra mooi dat we zelf ook winnen"

Peter Uneken
Peter Uneken Foto: © Pro Shots

Peter Uneken zal zaterdagavond niet snel vergeten. De assistent-trainer van FC Twente zag zijn ploeg winnen van Fortuna Sittard, maar nog voor de aftrap was zijn dag al gemaakt. Zijn zoon Jesper scoorde bij zijn debuut voor PSV tegen AZ. Het maakte hem trots.

"Het mooiste is dat je zoon debuteert en scoort. Maar het is extra mooi dat we zelf ook nog winnen", vertelt hij voor de camera van ESPN. Het gebeurde toen de spelers van FC Twente bezig waren met de warming-up, maar gelukkig heeft hij de mijlpalen van zijn zoon wel live kunnen volgen.

"Wij zouden naar buiten en toen maakte hij zich net klaar. Toen ben ik toch nog maar even blijven zitten. Aan het begin van de voorbereiding heb ik toch niet zoveel te doen. Toen maakte hij heel snel een goal. Ik ben echt een trots vader. We hebben het er wel eens over gehad: je zal maar een doelpunt maken bij je debuut."

"En gelukkig helpt hij ons ook nog", doelt Uneken op de strijd tussen AZ en FC Twente om de derde plaats. "Het is een topavond", vervolgt de assistent-trainer van de Tukkers. "Het is vooral voor hem fantastisch. Het was een lange rit er naartoe."

Lees meer:
0 reacties