Peter Uneken onthult: "Ik denk dat we daarom heel goed passen"

Peter Uneken is assistent bij FC Twente. Samen met Joseph Oosting en de andere stafleden presteren ze met FC Twente ontzettend goed. Uneken en Oosting kenden elkaar al heel goed.

"Ik heb twee jaar bij RKC Waalwijk met hem gezeten. Wij kennen elkaar al heel lang. We hebben het veel over voetbal gehad en we denken over heel veel hetzelfde en ik denk dat dat heel erg helpt", zegt Uneken in gesprek met FC Twente.

"Qua karakter lijken we heel verschillend. Maar onze onderliggende drijfveren zijn hetzelfde en ik denk dat we daarom heel goed passen." Ook Uneken is een soort 'people manager'. "Het helpen van spelers zat wel in mij, ik kom ook uit een lerarengezin. Trainer worden wilde ik niet, maar ik veranderde daarbij van gedachten toen ik 28 was."

De spelers worden ook onderverdeeld in groepjes. "We hebben het erover hoe zij willen dat hun seizoen eruit moet zien. En vooral ook: waar wil je heen? We hebben een relatief jonge selectie die hun carrière nog voor zich hebben. Gaandeweg het seizoen kom je erachter hoe dat eruit moet zien. Je kijkt samen naar beelden, drinkt samen een bakkie koffie", besluit Uneken.

Lees meer:
0 reacties