"PFA lag ook nog overhoop met de FC Twente/Heracles Academie"

De nieuwe tenues van FC Twente/Heracles Academie
De nieuwe tenues van FC Twente/Heracles Academie Foto: © Screenshot via FC Twente/Heracles Academie

Achilles Enschede liet zich in met voetbalschool PFA. Daardoor ontstond er volgens Leon ten Voorde een ietwat 'ziekelijke' sfeer bij Achilles Enschede.

Wat is de voetbalschool PFA? "Ze ontkennen dat ze scouten, want dat mag niet." Men komt zelf naar PFA toe. "Ze melden zichzelf aan omdat al die ouders denken dat hun kind over het is gezien door zowel FC Twente, als Heracles, als Vitesse, als PEC Zwolle, als Go Ahead Eagles. Die denken dat hun kinderen allemaal nog het betaald voetbal ingaan", opent Ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia.

"Dat wordt ook zo gepromoot, je betaalt er ook geld voor. Amateurclubs waren er fel op tegen dat er een commerciële voetbalschool kwam. Uiteindelijk is de PFA gewoon begonnen. Ik vind het gedrag van ouders en begeleiding over het algemeen wanstaltig, vreselijk", vervolgt Ten Voorde.

Incidenten alom. "Je proeft ook ergernis bij de amateurclubs, die zijn er wel een beetje klaar mee. Tussen NEO en Achilles werd er afgelopen weekend een wedstrijd gestaakt. Bij NEO Onder19 tegen Achilles werd er óók een wedstijd gestaakt."

"Vorige week werd er bij een bekerwedstrijd tegen Quick'20 rende een grensrechter het veld in om een aanval van Achilles te onderbreken. Ik snap niet dat een van oorsprong keurige voetbalclub als Achilles Enschede zich inlaat met iets als PFA. Ze zijn succesvol, maar waar je wat aan kunt doen is het gedrag. Al die ouders denken namelijk nog steeds dat hun kind het betaald voetbal ingaat, ik kan je bij deze zeggen: dat gaat niet gebeuren", weet Ten Voorde.

"Af en toe wordt er wel wat gescout richting FC Twente. Ze lagen ook nog overhoop met de FC Twente/Heracles Academie, maar inmiddels zijn ze wel weer on speaking terms", besluit de journalist.

Lees meer:
0 reacties