Pierie: "Hoop deze week weer aan te kunnen sluiten bij de groep"

Kik Pierie
Kik Pierie Foto: © NESimages

Door een hamstringblessure en rugblessure miste Kik Pierie de laatste wedstrijden van vorig seizoen, de voorbereiding en de eerste seizoenshelft. De 21-jarige centrale verdediger is bijna weer fit.

"Ik hoop deze week weer voor een deel aan te kunnen sluiten bij de groep. Dat is heel fijn", zegt Pierie tegen Huis aan Huis Enschede, die vorig seizoen de laatste duels dus moest missen. "Utrecht thuis was de laatste. Vanaf februari had ik al wat last van mijn onderrug. Op de mri bleek dat er wat irritatie zat."

"Het was zes maanden lang niet makkelijk. Het was een lastig traject", vervolgt de verdediger. "Je moet veel geduld hebben en veel oefeningen doen. Het heeft veel tijd nodig gehad om te genezen. Maar ik ben weer goed op weg. Ik hoop zo snel mogelijk weer een wedstrijd te kunnen spelen. Maar wanneer hangt af van hoe de rug reageert op de belasting."

"FC Twente was voor mij gewoon top."

Pierie zag tijdens zijn blessure de thuisduels van FC Twente in het stadion en de uitduels voor de tv. "Je volgt het wel, maar je maakt geen deel uit van het team - dat is wel moeilijk. FC Twente was voor mij gewoon top. Ik wilde graag weer spelen en bij Ajax was er weinig speelkans voor mij. Het was heel fijn, 24 wedstrijden ben ik tevreden over. Als ik fit was, speelde ik."

De verdediger vindt het mooi dat FC Twente hem nog een jaar wilde huren. "Ik was én geblesseerd én zou niet veel gaan spelen bij Ajax. Ik wilde graag nog een jaar blijven. Het bevalt me zeker bij Twente. We hebben een veel bredere selectie, En het staat dicht op elkaar. We hebben een selectie die voor Europees voetbal kan gaan strijden", aldus Pierie.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
FC Twente -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
6 Feyenoord 2 3 4
Bekijk de hele stand