Piet Schrijvers vol lof: "Maar van keepen wist hij niet veel"

Piet Schrijvers
Piet Schrijvers Foto: © Pro Shots

De inmiddels overleden Piet Schrijvers kende Kees Rijvers goed van zijn periode bij FC Twente. In een interview dat hij voor zijn dood gaf kijkt hij terug op zijn tijd met de deze week op 97-jarige leeftijd overleden Rijvers.

"Rijvers begon altijd achterin. De organisatie was heilig. Die moest kloppen, daarna volgde de rest", weet Schrijvers bij FC Twente. Met het keepersschap bemoeide hij zich echter niet. "Van keepen wist hij niet veel. Spitz moest het doen. Van hem kreeg ik prima trainingen. Hij had een goede trap. Alle facetten werden doorgenomen. Ik trainde twee keer individueel met hem en twee keer met de groep."

Schrijvers vervolgt: "Hij coachte rustig, analyseerde het spel zoals het zich ontrolde. Elke opmerking die hij maakte, was raak. Als hij iets veranderde, klopte dat. Hij liet je merken dat hij vertrouwen had in de goede afloop. Hij speelde altijd met dezelfde basis."

Ook weet zeker Schrijvers zeker dat hij een bepaald plan had met elke nieuweling bij de selectie. "Op dinsdag of woensdag moest ik hem ophalen. Daar had hij ook een bedoeling mee, want dan wist hij al gauw wat er speelde. Dan vroeg moeder Rijvers: “Heb je al koffie gehad? Nee? Pa, we gaan eerst koffie drinken”, zei ze dan tegen hem." Schrijvers: "Rijvers is klein van stuk, maar is een groot mens. Hij was een toptrainer."

Lees meer:
0 reacties