Pieter Zwart: "PSV was door deze upgrade ongrijpbaar voor Twente"

Pieter Zwart bij een podcast van VI
Pieter Zwart bij een podcast van VI Foto: © Pro Shots

FC Twente is er zaterdagavond niet in geslaagd om PSV het vuur aan de schenen te leggen. Mees Hilgers kreeg al vroeg een rode kaart, waarna de wedstrijd eigenlijk geen wedstrijd meer was. Pieter Zwart denkt echter dat een een tactisch plan van Bosz de aanleiding was voor de overwinning van PSV.

Voor de wedstrijd vergeleek Bosz de voetballerij met de wereld van de Formule 1. Raceauto's krijgen upgrades, net zoals dat voetbalploegen dat krijgen. In De Grolsch Veste voerde Bosz twee upgrades door bij PSV en daarmee leken de Eindhovenaren van meet af aan de angel uit het spel van de Tukkers te halen.

Zo zag ook Pieter Zwart, hoofdredacteur van Voetbal International. Zwart denkt dat PSV er met name voordeel bij had dat Joey Veerman aan het zwerven kwam in Enschede. Hierdoor bleef hij de grote dirigent aan Eindhovense zijde. Ook leken de Tukkers moeite te hebben met de keuze van Bosz om Guus Til te laten doorjagen op de verdediging van FC Twente.

Dit betekent ook dat PSV door moest dekken van achteruit richting het middenveld, waardoor FC Twente moeite had om de vrije man te vinden. Uit eenzelfde soort moment kwam ook de rode kaart van Mees Hilgers uit voort.

"De cynische manier om naar deze simpele zege te kijken, is door te stellen dat PSV door de vroege rode kaart van Mees Hilgers opnieuw niet écht getest is. Peter Bosz zal ook iets anders zien. FC Twente dacht te weten hoe PSV ging spelen, maar de Eindhovenaren zijn door een kleine upgrade alsnog ongrijpbaar gebleken. De Formule 1-test is dus met succes doorstaan", aldus Zwart.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 31 28 63
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 31 7 49
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand