'Pitch invasion' bij FC Twente: "Ik ben daartussen gaan staan"

Pitch invasion bij FC Twente na prachtige zege
Pitch invasion bij FC Twente na prachtige zege Foto: © Pro Shots

FC Twente won woensdagavond in eigen huis met 3-0 van FC Groningen, terwijl FC Utrecht op het nippertje gelijk wist te spelen tegen AZ: 2-2. De Tukkers gaan daardoor definitief Europa in en doelpuntenmaker Vaclav Cerny was na afloop dan ook ontzettend trots.

“Het eerste wat mij te binnen schiet is hoe lekker dit is voor FC Twente en voor ons als spelersgroep. Aan het begin van het seizoen moest ik vanaf de zijkant toekijken", blikt hij terug op de clubsite. "Op een gegeven moment kwam ik er weer bij en dan zie je van dichtbij wat er groeit in zo’n vriendenteam, want dat zijn wij. Dan is dit meer dan verdiend, wij hebben iets behaald wat niet de doelstelling was, maar op een gegeven moment groei je daar naartoe omdat je ziet dat het haalbaar is. Dan is het toch prachtig als het uitkomt", constateert Cerny.

“Het is zo speciaal om in deze wedstrijd te scoren, deze was puur voor Jody Lukoki. Dat meen ik uit de grond van mijn hart. Prachtig dat het zo mocht zijn", vervolgt hij emotioneel. "Als je ziet hoe we het herdachten voor de wedstrijd, wij hebben het voor hem gedaan. We hebben gisteren als spelers het besproken en het was aan ons om te bepalen wat wij gingen doen. Ik vind dat dat mooi gelukt is. Het raakt je, maar je haalt er ook kracht uit", benadrukt Cerny, die na afloop op het veld een prachtig feestje vierde met de FC Twente-supporters.

“We zijn in Enschede hé, ik ben daartussen gaan staan en het is allemaal super netjes", legt hij uit. "Iedereen was gewoon aan het zingen en feestvieren. Niemand valt iemand lastig. Het was puur genieten met elkaar, voor wat wij hebben behaald. Ik ging na de wedstrijd papa nog even opzoeken, want die is op visite. Opa en oma zijn er ook, voor het eerst sinds zes jaar. Dan maken ze dit mee. Ik denk dat ze straks in Tsjechië aankomen en de eerste week nog niet geloven wat er is gebeurd. Extra mooi dat ze dit mochten meemaken.”

Lees meer:
0 reacties