Pleguezuelo: "Na FC Twente wil ik alsnog naar de Premier League"

Julio Pleguezuelo
Julio Pleguezuelo Foto: © Orange Pictures

Julio Pleguezuelo is bezig aan zijn vierde seizoen bij FC Twente. De Spaanse verdediger voelt zich helemaal op zijn plek in Enschede, maar heeft ambities om in de toekomst hogerop te gaan.

"Ik voel me hier thuis, ken de club van binnen en van buiten. Je kunt het niet veel beter treffen", zegt Pleguezuelo in gesprek met Voetbal International. "Stadion altijd vol, geweldige fans, goede faciliteiten, sterk team. Nu nog Europees voetbal erbovenop. Ik heb de club zien groeien. Onderkant Eredivisie, middenmoot, subtop. Je begrijpt dat we dit seizoen kampioen gaan worden", lacht hij.

Pleguezuelo trapt meteen op de rem. "Als iemand dat serieus denkt, moeten we diegene even kalmeren. Maar ik geloof wel echt dat we het nog beter kunnen doen dan vorig seizoen. Makkelijk wordt het niet, maar er zit nog steeds rek in ons groep. Er zit nog meer in. In het team, maar ook in mezelf. Ik ben helemaal fit, voel me sterk en wil nog meer laten zien. Het wordt een opwindend seizoen. Mijn contract loopt over een jaar af, ik ga laten zien wat ik wat ik waard ben."

De 25-jarige verdediger heeft geen vertrekwens, maar wel een droom. "Mijn vriendin en ik hebben net een huis gekocht in Noordoost-Londen, niet ver van het stadion van West Ham United. Het is een prachtige stad, ik heb er zoveel vrienden. Sinds de dag dat ik Arsenal verliet, is mijn ambitie terug te keren in Engeland. Na Twente wil ik alsnog naar de Premier League, eventueel via het Championship. In Engeland ligt mijn toekomst, sportief en privé", aldus Pleguezuelo.

Virgil Misidjan juicht

FC Twente wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in en kies na de registratie voor de Odds Boost op FC Twente!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand