Pleidooi voor wissel in Oranje-spits: "Dat heb je met Weghorst"

Wout Weghorst
Wout Weghorst Foto: © BSR Agency

Dinsdag speelt het Nederlands elftal in de achtste finales van het Ek tegen Roemenië. Youri Mulder vindt dat FC Twente-target Wout Weghorst in de aanval moet starten. 

"Ik zou toch Wout Weghorst in de spits zetten. Ik denk dat Koeman bepaalde dingen moet gaan loslaten. Misschien moet je niet altijd meer Memphis Depay opstellen als spits en Georginio Wijnaldum erin gooien. Of altijd maar Xavi Simons blijven opstellen. Het lijkt wel alsof dat vaststaande principes zijn", aldus Mulder in gesprek met Lentin Goodijk van Voetbal International.

"Het is ook een kwestie van opvatting", die wijst naar Steve McClaren. "Steve McClaren zei bij FC Twente altijd: 'pick the right team'. Dat is natuurlijk een cliché, maar het klopt wel. De samenstelling moet kloppen. Je hebt een elftal nodig dat écht samen aanvalt en samen verdedigt. Dat gebeurt nu niet: de helft valt aan en de andere helft verdedigt. Dan valt het uit elkaar en dan ziet je middenveld er dramatisch uit. Het is geen geheel, er is te weinig cohesie, dát moet veranderen."

"Je moet ook niet te veel meer in linies denken, het moet veel meer stromen. Dat kan alleen met andere spelers die meer dynamiek en snelheid hebben. En met aanvallers die voorin al beginnen met het de tegenstander moeilijk maken". En dát kan Weghorst goed volgens Mulder. "De spits is je eerste verdediger, die moet uitstralen: je komt er niet zomaar voorbij vandaag. Dat heb je met Weghorst, die kan dat druk zetten wel organiseren". 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand