Politie doet laatste dringende oproep na FC Twente bus-incident

FC Twente-supporters onthalen de bus
FC Twente-supporters onthalen de bus Foto: © Screenshot YouTube FC Twente

Politie hof van Twente heeft een laatste oproep gedaan via sociale media om een dader te krijgen, die een 7-jarig jongetje ernstige brandwonden liet opleveren nadat hij geraakt wordt door een fakkel.

Het statement luidt als volgt: "Na een poosje komt de bus in zicht en gaat het verschrikkelijk mis.Er wordt gezwaaid met fakkels en de jongen en zijn familie proberen weg te lopen bij de reling maar door de drukte lukt dit niet. Er wordt met fakkels gezwaaid en het jongetje wordt geraakt door zo'n fakkel. Hij voelt een hevige pijn."

"Kort daarna krijgen collega's van ons en de ambulance een spoedmelding op de viaduct. Een zwaar gewond jongetje wordt even later met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis in Enschede. Hij heeft ernstige brandwonden. Later wordt hij met zwaailicht en sirene overgebracht naar het Martini Ziekenhuis in Groningen. Het bekende brandwondencentrum."

"De moeder van het jonge slachtoffer plaatste in de afgelopen weken verschillende berichten op social media en er werd een bericht geplaatst in de krant. Zij wilde graag in contact komen met degene die met de fakkel gezwaaid heeft om dit verzekeringstechnisch te regelen. Zij begrijpt namelijk ook dat er geen opzet in het spel zal zijn geweest."

"Nou waren wij (de politie) onlangs érg verbaasd en zeer teleurgesteld om te horen dat níemand zich heeft gemeld na al deze berichtgeving! Niet de persoon met de fakkel maar ook geen enkele getuigen of iemand anders die op dat moment op het viaduct aanwezig was..."

Inmiddels is er  aangifte gedaan en heeft de politie een laatste oproep geplaatst aan een ieder die hier meer van weet om zich bij hen te melden. Dit kan via 0900-8844 of via 0800-7000 (anoniem).

Lees meer:
0 reacties