Politie zoekt vijf stenengooiers: "Dan was de bus onbestuurbaar"

De politie is op zoek naar vijf stenengooiers, die op zondagavond 26 februari een supportersbus vol FC Twente-supporters bekogelden. De vijftig fans in de bus kwamen met de schrik vrij nadat ze de uitwedstrijd tegen PSV hadden bezocht.

De bus werd op de A1 bij Wilp geraakt door twee stenen. De buschauffeur zag, nadat hij de bus stil had gezet, dat één steen dwars door de ruit was gegaan en een ander vast in de ruit zat. De steen die klem kwam te zitten in de ruit wordt onderzocht op DNA-sporen. De vijf personen naar wie de politie op zoek is, stonden die avond in het zwart gekleed en met een capuchon over hun hoofd langs de snelweg.

De politie hoopt de daders te pakken. "Als de bestuurder was geraakt bijvoorbeeld, dan was die bus onbestuurbaar geworden en waren de gevolgen niet te overzien geweest", zegt Jennifer Schoorlemmer van de politie in Plaats Delict. "De daders hebben een ontzettend groot risico genomen."

De politie heeft haar hoop gevestigd op automobilisten die de stenengooiers wel hebben gefilmd. "Die beelden willen we heel graag hebben", vertelt de politiewoordvoerster. "Het is echt een heel gevaarlijke actie geweest van die vijf. Mogelijk hebben zij hier niet bij stilgestaan."

De Noaberbus van de supportersvereniging uit Denekamp heeft wel schade opgelopen. Voor schades zijn ze niet verzekerd, meldt de politiewoordvoerster. "Er moest een nieuwe ruit in ter waarde van 4.500 euro. Daar zit niemand van die vereniging op te wachten, natuurlijk."

De daders zijn vermoedelijk supporters van Go Ahead Eagles, omdat het een week eerder tot ongeregeldheden kwam bij de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Twente. De politie wil echter geen overhaaste conclusies trekken. "Het is mogelijk dat het gooien van de stenen naar de supportersbus iets met die ongeregeldheden te maken heeft. De supporters uit Denekamp waren niet bij die ongeregeldheden betrokken, dus ze vinden het enorm frustrerend dat zij nu de dupe zijn van het trammelant van een week eerder", aldus Schoorlemmer.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand