Politie zoekt vijf stenengooiers: "Dan was de bus onbestuurbaar"

De politie is op zoek naar vijf stenengooiers, die op zondagavond 26 februari een supportersbus vol FC Twente-supporters bekogelden. De vijftig fans in de bus kwamen met de schrik vrij nadat ze de uitwedstrijd tegen PSV hadden bezocht.

De bus werd op de A1 bij Wilp geraakt door twee stenen. De buschauffeur zag, nadat hij de bus stil had gezet, dat één steen dwars door de ruit was gegaan en een ander vast in de ruit zat. De steen die klem kwam te zitten in de ruit wordt onderzocht op DNA-sporen. De vijf personen naar wie de politie op zoek is, stonden die avond in het zwart gekleed en met een capuchon over hun hoofd langs de snelweg.

De politie hoopt de daders te pakken. "Als de bestuurder was geraakt bijvoorbeeld, dan was die bus onbestuurbaar geworden en waren de gevolgen niet te overzien geweest", zegt Jennifer Schoorlemmer van de politie in Plaats Delict. "De daders hebben een ontzettend groot risico genomen."

De politie heeft haar hoop gevestigd op automobilisten die de stenengooiers wel hebben gefilmd. "Die beelden willen we heel graag hebben", vertelt de politiewoordvoerster. "Het is echt een heel gevaarlijke actie geweest van die vijf. Mogelijk hebben zij hier niet bij stilgestaan."

De Noaberbus van de supportersvereniging uit Denekamp heeft wel schade opgelopen. Voor schades zijn ze niet verzekerd, meldt de politiewoordvoerster. "Er moest een nieuwe ruit in ter waarde van 4.500 euro. Daar zit niemand van die vereniging op te wachten, natuurlijk."

De daders zijn vermoedelijk supporters van Go Ahead Eagles, omdat het een week eerder tot ongeregeldheden kwam bij de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Twente. De politie wil echter geen overhaaste conclusies trekken. "Het is mogelijk dat het gooien van de stenen naar de supportersbus iets met die ongeregeldheden te maken heeft. De supporters uit Denekamp waren niet bij die ongeregeldheden betrokken, dus ze vinden het enorm frustrerend dat zij nu de dupe zijn van het trammelant van een week eerder", aldus Schoorlemmer.

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
17/12
Sparta Rotterdam
14:30
FC Twente
za
13/01
FC Twente
18:45
AZ
za
20/01
NEC
16:30
FC Twente
zo
28/01
Feyenoord
14:30
FC Twente
za
3/02
FC Twente
16:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 15 46 45
2 Feyenoord 15 30 35
3 AZ 14 22 30
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Ajax 14 4 21
7 Sparta Rotterdam 14 1 21
Bekijk de hele stand