Pot baalt van nederlaag: "Dan word je door Twente overlopen"

Joran Pot
Joran Pot Foto: © Orange Pictures

Joran Pot is bezig aan zijn laatste seizoen als trainer van PEC Zwolle. Waar zijn toekomst ligt weet de oefenmeester, die in de jeugd van FC Twente speelde, momenteel nog niet.

"Ik heb bij PEC Zwolle ontzettend veel geleerd. Nu zoek ik een nieuwe uitdaging in een andere omgeving. Dat betekent nieuwe, andere mensen leren kennen en dus ook andere situaties waarin je terechtkomt. Mijn voorkeur gaat nu wel uit naar volwassenen, niet meteen naar jeugd. En mannen of vrouwen is mij om het even", begint Pot bij De Stentor.

Wanneer er duidelijkheid komt weet Pot nog niet. "Ik heb aangegeven dat ik vertrek. Volgens mij is dat duidelijk genoeg. Ik ben niemand op dit moment wat verschuldigd. Het komende half jaar ga ik keihard mijn best doen. Net zoals ik dat al deed en vandaag tegen FC Twente ook gedaan heb."

FC Twente Vrouwen verslaat PEC Zwolle Vrouwen
Samenvatting: FC Twente Vrouwen verslaat PEC Zwolle na bizar begin Lees ook

Pot verloor met PEC Zwolle van FC Twente (1-4). "Als je niet scherp bent en je koppelt daar ook naïviteit aan door het aanspelen van speelsters die vol in de dekking staan, ja dan word je door Twente overlopen", analyseert hij. "Dat had aan het begin van de wedstrijd al zo kunnen zijn, maar toen hielden ze ons in leven."

"We willen opbouwen, een overtal creëren en van daaruit gevaarlijk worden. Dat kunnen wij en dat hebben we ook laten zien, waaronder recent tegen Heerenveen en Feyenoord. Vandaag moet je niet als graadmeter zien. Wij zijn meer van het niveau ADO Den Haag en dat is onze komende tegenstander. Een nieuwe uitdaging", aldus Pot.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
NEC -
-
FC Twente -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
Bekijk de hele stand