Promes krijgt Russische steun: "Scepsis over het Nederlandse recht"

Quincy Promes namens Spartak Moskou
Quincy Promes namens Spartak Moskou Foto: © Pro Shots

Alexander Dyukov, de hoogste man van de Russische voetbalbond, heeft zich uitgelaten over de veroordeling van Quincy Promes. Hij is van mening dat Spartak zelf moet beslissen of Promes nog in actie komt.

Duidelijk is dat Dyokov zijn vraagtekens heeft bij het Nederlandse rechtssysteem. "Van voetballers verwachten wij gedrag waardoor ze een voorbeeld zijn voor fans en jonge voetballers", zo vertelt hij aan SportExpress. "In dit geval is het juridische component van belang. In de context van de strafzaken die in Nederland zijn aangespannen, is het moeilijk om iets te zeggen. Ik heb een zekere scepsis tegenover het rechtshandhavingssysteem en de rechterlijke autoriteiten in Nederland."

"We moeten uitgaan van het rechtssysteem dat de beslissing heeft genomen. Als de beslissing wordt genomen door het Russische rechtssysteem, mag de voetballer niet spelen. Wat de buitenlandse rechtbanken betreft... Er bestaat er een zekere scepsis ten opzichte van die rechtbanken. Elke zaak moet afzonderlijk worden bekeken."

Volgens hem moet de club zelf bepalen of Promes deel uit mag maken van het team en is dat niet aan de bond. "De club moet er eerst achter komen en voor zichzelf een beslissing nemen of het verblijf van Promes in het team acceptabel is of niet."

Lees meer:
0 reacties