Promes krijgt trap na: "Fascinerend om te zien, Rupsje Nooitgenoeg"

Quincy Promes
Quincy Promes Foto: © BSR Agency

Oud-speler van FC Twente Quincy Promes is woensdag veroordeeld tot zes jaar cel vanwege betrokkenheid bij cocaïnesmokkel. Dat heeft de rechtbank van Amsterdam besloten.

Het OM had eerder nog negen jaar cel geëist tegen de voetballer van Spartak Moskou. Ook de neef van de voetballer, Marylio V., was medeverdachte in deze zaak. Hij krijgt ook een celstraf van zes jaar. Het OM eiste voor hem een straf van acht jaar. Promes was zelf niet bij de zaak omdat hij voetbalt in Rusland.

De voetballer krijgt van journalist John van den Heuvel een analyse. Van den Heuvel zegt tegenover De Telegraaf het volgende. "De rechter vergelijkt een aantal zaken en komt dan tot dit oordeel. Zes jaar is nog steeds niet een hele lichte straf natuurlijk." Ook geeft Van den Heuvel hem nog een subtiele trap na: "Het blijft fascinerend om te zien hoe mensen die op legale wijze veel geld verdienen dan toch op een ander moment Rupsje Nooitgenoeg worden. Hij wil dan nog meer geld in de wacht slepen. Dat lijkt hem nu te gaan opbreken."

Lees meer:
0 reacties