'Promes moet afzien: kaalgeschoren en met twintig man in cel'

Quincy Promes
Quincy Promes Foto: © Pro Shots

Quincy Promes geniet absoluut geen voorkeurspositie in de gevangenis in Dubai. Dat onthult misdaadjournalist John van den Heuvel in de Telegraaf op basis van bronnen binnen de gevangenis.

Promes is overgeplaatst naar een gevangenis in Al Aweer en zou daar met zeker twintig man een cel delen. Hij zit op afdeling A1 met vier andere Nederlanders, die allemaal in afwachting zijn van uitlevering. De faciliteiten zijn slecht, het eten eentonig en ontspanning of recreatie is niet aan de orde. Ook zouden verkrachtingen van jonge jongens 'de orde van de dag zijn' en zijn er nauwelijks bewaarders op de afdeling van de aanvaller.

"Het overgrote deel van de gedetineerden is van Pakistaanse, Egyptische of Indische komaf en bovendien verslaafd. Ze hebben geen idee dat ze met een beroemde westerse voetballer in de cel zitten", aldus Van den Heuvel. Daarbij is Promes net als alle andere gevangenen kaalgeschoren bij binnenkomst en ook de mogelijkheid voor bezoek is er niet. Sinds corona is dat afgeschaft voor gevangenen in voorarrest.

De oud-aanvaller van onder meer Ajax en FC Twente is in afwachting van een mogelijke uitlevering aan Nederland of Rusland. Zelf zou een terugkeer naar Moskou beter uitkomen voor Promes, die in Nederland veroordeeld is tot gevangenisstraf.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand