Promes onder voorwaarden vrijgelaten uit gevangenis in Dubai

Quincy Promes
Quincy Promes Foto: © Pro Shots

Quincy Promes is onder voorwaarden vrijgelaten uit de gevangenis van Dubai. Het Parool meldt dat de oud-speler van FC Twente in vrijheid zijn uitlevering naar Nederland mag afwachten.

In Nederland is Promes veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar vanwege betrokkenheid bij de invoer van een grote hoeveelheid cocaïne. Ook kreeg hij een straf van anderhalf jaar omdat hij zijn neef gestoken zou hebben. Die laatste zaak loopt nog in hoger beroep. Omdat de voetballer in Rusland woonde en speelde, was hij veilig aangezien er geen uitleveringsverdrag is met de Russen. Tijdens een trainingskamp in Dubai veroorzaakte hij wel een auto-ongeluk en reed hij daarna door. Daarom mocht hij Dubai niet uit. Vervolgens deed Nederland een verzoek tot uitlevering.

Ingewijden hebben aan Het Parool gemeld dat de voetballer op voorwaarden is vrijgelaten. Het is niet bekend welke voorwaarden dat zijn. Vaak is het zo dat je dan Dubai niet mag verlaten. Ook kan er dan sprake zijn van een borgsom en een meldplicht om je te melden bij elke oproep van de autoriteiten. Robert Malewicz en Sophie Hof zijn de advocaten van Promes, maar wilden geen commentaar geven.

Lees meer:
0 reacties