Pröpper baalt na gelijkspel: "Hij houdt mij wel echt flink vast"

Robin Pröpper baalt na de wedstrijd tegen SC Heerenveen
Robin Pröpper baalt na de wedstrijd tegen SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Robin Pröpper zal de wedstrijd tegen SC Heerenveen niet snel vergeten. De verdediger maakte een doelpunt, kreeg geen strafschop mee en veroorzaakte niet veel later zelf een penalty. Het duel eindigde in 3-3.

Of Pröpper een penalty verdiende? "Naar mijn mening wel", reageert hij bij ESPN. "Ik denk dat ik er volledig langs wil kruizen, hij houdt mij wel echt flink vast. Tenminste, dat was mijn gevoel. Dit hoort erbij. De ene keer geeft hij hem wel, de andere keer niet", zegt Pröpper bij het zien van de beelden. Aan de andere kant ging de bal wel op de stip, na een handsbal van de FC Twente-captain.

"Ik denk dat het uiteindelijk een penalty is omdat ik mijn hand te hoog heb, maar dat is je reactie. Je wilt naar de bal toe en je raakt hem ongelukkig op je hand. Het gaat gewoon heel snel. Ik heb ook weleens met mijn handen op mijn rug verdedigd. Mijn hand zit gewoon te hoog, het is gewoon klote", oordeelt Pröpper.

Hij gaat vervolgens met zijn handen op zijn rug staan. "Het is zó moeilijk om zo het duel in te gaan, dat kan niet. Automatisch draai je in en zit je hand hoog. Hij zit te hoog, dus als hij erop valt, is het een penalty. Ik heb eerder zo'n moment gehad tegen Feyenoord. In je beleving zit je soms heel laag met je hand en komt hij er tegenaan. Nu zie je het terug en denk je ook weer: misschien is hij iets te hoog. Naar aanleiding daarvan kun je een penalty geven."

"De ene keer geeft hij hem wel, de andere keer niet. Hetzelfde geldt voor het vasthouden. Er zijn scheidsrechters die hem misschien geven, anderen misschien niet. Al met al moeten we ook naar de kansen van ons kijken en hadden we gewoon moeten winnen. Gelukkig zijn we een puntje uitgelopen", besluit Pröpper.

Lees meer:
0 reacties