Pröpper: "Dat krijg ik in de training nog niet eens voor elkaar"

Robin Pröpper voor Vak-P
Robin Pröpper voor Vak-P Foto: © Pro Shots

FC Twente staat na 31 competitiewedstrijden op een derde plek in de Eredivisie en aanvoerder Robin Pröpper roemt de inbreng van Ricky van Wolfswinkel. De ervaren centrumspits begon dit seizoen op de bank, maar veroverde een basisplaats na de transfer van Manfred Ugalde.

"Hij heeft in zijn hele carrière al bewezen dat hij zóveel kwaliteit heeft", sprak hij zondag bij het programma 'Goedemorgen Eredivisie' op ESPN. "Hij viel in en scoorde een aantal keer achter elkaar. De kwaliteit heeft hij. Laatst heeft hij zijn tweehonderdste doelpunt (van zijn carrière, red.) gemaakt. Dat krijg ik in de training nog niet eens voor elkaar, denk ik. Hij is echt een onderdeel van ons team en is écht nodig", aldus Pröpper.

De routinier is blij dat de Tukkers volgend seizoen sowieso in de groepsfase van de Europa League zullen gaan spelen. "We hebben er twee jaar lang tegenaan gezeten om groepsfase te halen en nu is het zeker, dus dan wordt het gevierd omdat het nu echt officieel was", vertelt hij over de vreugde na de overwinning tegen Almere City. "Dat kan je met de supporters vieren, want we hebben er lang op gewacht", blikt Pröpper terug.

"Dat merk je in het stadion aan de supporters hoe dat is gaan leven", constateert hij. "De opluchting was er natuurlijk twee jaar geleden toen we play-offs voor de Conference League hadden gehaald. Toen werd het op het veld al gevierd met zijn allen. Nu is het dan zeker en je ziet direct aan de supporters hoe het leeft", lacht Pröpper, die vol lof is over de fans. "We verliezen daar weinig, dat heeft echt met de supporters te maken. Die sfeer is zo goed daar", besluit hij over de duels in de Grolsch Veste. FC Twente speelt dit seizoen nog één keer thuis: op zondag 12 mei komt FC Volendam op bezoek.

Lees meer:
0 reacties