Pröpper: "Er speelt veel rond die twee. Ze zijn beiden transfervrij"

Robin Pröpper tegen FC Utrecht
Robin Pröpper tegen FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Gijs Smal en Joshua Brenet werden de afgelopen weken verguisd. Tegen Go Ahead Eagles liet het duo weer zien waarom het in de basis stond. Robin Pröpper verraste dat niet.

"Ik denk dat ze heel belangrijk voor ons zijn. Misschien is dat niet altijd in goals en assists uit te drukken. Maar het is vooral, als de veldbezetting klopt, dan komen zij in hun spel. Dan geven ze voorzetten en zijn ze belangrijk. Ze lijken minder dan vorig jaar, maar ze zijn ontzettend belangrijk voor ons", zegt Pröpper in gesprek met ESPN.

Mentaal is er misschien ook wel iets aan de hand. "Er speelt veel rond de twee. Ze zijn beiden transfervrij. Ze hebben iets minder assists en laten iets minder zien wat ze ook goed kunnen. Maar het zijn allebei voetballiefhebbers, dus daar hoef je ook niet zo heel veel aan te doen", vervolgt Pröpper.

Ook Sem Steijn scoorde weer eens. "Nu is iedereen weer gelukkig met Sem, nu scoort hij en is hij weer belangrijk. Sem is zo belangrijk voor ons als hij scoort en als je zeven wedstrijden niet scoort dan begint dat te knagen."

"Hij is daarmee bezig, maar we zijn een team dat volle bak blijft gaan. Zo lang je hard werkt en gefocust blijft dan gaat dat komen. Het heeft vast wel wat met hem gedaan, maar als je hard blijft werken dan komt het er een keer weer uit", besluit de aanvoerder.

Lees meer:
0 reacties