Pröpper krijgt geen penalty: "Heel benieuwd wat hem bezielt?"

Robin Pröpper baalt na de wedstrijd tegen SC Heerenveen
Robin Pröpper baalt na de wedstrijd tegen SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

FC Twente speelde afgelopen week gelijk tegen SC Heerenveen. De derde goal van de Friese ploeg werd gemaakt vanaf elf meter, na een handsbal van Robin Pröpper. Even daarvoor kreeg de FC Twente-verdediger zelf geen penalty mee.

Er was daardoor flink wat frustratie onder de supporters. Leon ten Voorde begrijpt dat wel. "Die penalty van Heerenveen is terecht. Het is een ongelofelijke kloteregel, want dat gebeurt allemaal zo snel en zo'n verdediger kan er niks aan doen. Dan kun je nog zeggen 'je moet je arm niet zo hoog doen', maar mensen die dat roepen, hebben nog nooit op een voetbalveld gestaan", zegt hij in de podcast De Warming-up.

Als verdediger ga je het duel aan, zo kaart Ten Voorde aan. "Pröpper kan er niks aan doen, maarja, volgens de regels is dat een penalty. Die regel deugt niet. Heracles heeft daarmee te maken gehad, bij RKC, en andersom. Elke ploeg krijgt hiermee te maken", gaat de clubwatcher verder. "Deze is volgens de regels terecht, hoewel 'ie heel ongelukkig is."

Ten Voorde vervolgt: "Thom Haye schiet 'm binnen, maar diezelfde Haye trekt een paar minuten daarvoor Robin Pröpper naar de grond. Ik snap hier niks van. Bij een hoekschop vind ik dat je best wel veel mag doen, dat hoort erbij. Maar dit was wel een stap verder... Haye had helemaal niet in de gaten waar de bal was, die hing aan 'm en die trok 'm gewoon naar beneden. Dan snap ik de frustratie wel..."

Bij een 4-2 stand was de wedstrijd 'normaal gesproken' gespeeld, zo denkt de journalist. "Want Heerenveen gaat niet nog een keer terugkomen tot 4-4, omdat Twente ook de betere ploeg was. Die frustratie snap ik wel. En als je dan twee weken geleden ziet hoe de goal van Boadu wordt afgekeurd, dan snap ik wel dat de Twente-supporters, met al hun emoties, zich even genaaid voelen."

"Ik ben heel benieuwd wat zo'n VAR, Van Boekel, dat is onze zogenaamde Europese top-VAR, wat bezielt hem om daar niet op te treden?", vraagt Ten Voorde zich hardop af. "Wat is zijn uitleg? Als je op elke plek een speler op die manier omver trekt, krijg je geel en een overtreding. En hier, in de zestien, niet... Er mag iets meer in de zestien, bij een corner mag er best getrokken worden, maar dit ging veel verder", oordeelt Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties