Pröpper kritisch na zege: "We lieten Vitesse echt in de wedstrijd"

Robin Pröpper in de wedstrijd tegen Vitesse
Robin Pröpper in de wedstrijd tegen Vitesse Foto: © BSR Agency

FC Twente won zaterdagavond nipt op bezoek bij Vitesse. De ploeg van trainer Joseph Oosting kwam al vroeg op voorsprong, maar vlak voor rust kwam Vitesse op 1-1 door een eigen goal van Robin Pröpper.

"We laten Vitesse in de wedstrijd. We begonnen goed, we hadden meteen de overhand. We scoren een goede goal. We hadden veel diepte met Ricky (van Wolfswinkel, red.), die een aantal mogelijkheden had. Dat deden we heel goed. In de eerste helft lieten we Vitesse langzaamaan meer toe", is de analyse van Pröpper bij ESPN.

Of de verdediger inderdaad een eigen goal scoorde? "Hoe hebben jullie het op camera staan?", lacht hij. "Ik denk dat ik 'm als laatste raak, heel ongelukkig. Vorig jaar was het precies hetzelfde. Ik wil het er eigenlijk niet over hebben. In de rust baalde ik ook..."

Na de rust kwam Vitesse beter in de wedstrijd. "We lieten ze echt in de wedstrijd. Na die 1-0 had ik het idee dat we er overheen konden gaan, dat je de 2-0, 3-0 kan maken. Hoe Vitesse speelde, dan maak je het ons ook lastig. Zeker als wij er wat minder in zitten. We speelden geen goede wedstrijd. Daardoor hebben we Vitesse de kans gegeven om misschien punten tegen ons te pakken."

Of Pröpper vindt dat Oosting het verschil maakte met zijn wissels? "We hebben een brede selectie. Als er wat invalt, zie je dat het extra energie kan geven. Vandaag (zaterdag, red.) is gebleken dat we een brede selectie hebben met veel kwaliteit."

Lees meer:
0 reacties