Pröpper later op vakantie? "Dan hoeven we niets om te boeken"

Robin Pröpper
Robin Pröpper Foto: © BSR Agency

FC Twente kan zich komende zondag verzekeren van de derde plek in de Eredivisie en daarmee een ticket voor de voorronde van de Champions League. De Tukkers moeten dan wel winnen op bezoek bij PEC Zwolle.

Bij een gelijkspel of een nederlaag is FC Twente afhankelijk van AZ. Er bestaat zelfs een mogelijkheid dat er een beslissingsduel komt. Als FC Twente met 1-1 gelijkspeelt en AZ wint met 1-0 van FC Utrecht, staan FC Twente en AZ in alles gelijk. 

Daarmee zouden de vakantieplannen van de FC Twente-spelers aangepast moeten worden. "We hebben alles in eigen hand en moeten voor de winst gaan", reageert aanvoerder Robin Pröpper in De Telegraaf. "Als we winnen is er niks aan de hand. Dan hoeven we niet te rekenen of iets om te boeken."

Zondag was er al een klein feestje na de laatste thuiswedstrijd. FC Twente heeft immers sowieso de groepsfase van de Europa League binnen. Daarnaast werden de FC Twente Vrouwen kampioen. "Natuurlijk waren we liever klaar geweest", reageert Pröpper. "Er zit nu wel een kleine rem op, omdat we nog een wedstrijd moeten. Anderzijds hebben we een prachtig seizoen en willen we dat graag vieren met onze supporters."

Lees meer:
0 reacties