Pröpper op zijn hoede: "Zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal"

Robin Pröpper met de bal
Robin Pröpper met de bal Foto: © Pro Shots

FC Twente beleefde een uitstekende zaterdag. De ploeg won van Fortuna Sittard en zag concurrent AZ verliezen. Daardoor is het gat tussen beide ploegen nu acht punten. Desondanks wil Robin Pröpper nog niet zeggen dat de derde plaats al definitief binnen is.

"Zeker niet", antwoordt Pröpper bij ESPN als hem gevraagd wordt of de overwinning op Fortuna makkelijk ging. "We moesten geconcentreerd blijven spelen en een hoog baltempo spelen. Ik vond dat Fortuna een goed plan had. Ze zakten in en gingen voor de counter, maar dat deden ze heel gedisciplineerd. Wij kwamen er in de eerste helft eigenlijk niet goed doorheen. We moesten hard werken om de overwinning binnen te slepen."

Uiteindelijk bleven de drie punten wel in de Grolsch Veste, waardoor het gat met nummer vier AZ is vergroot. "Het is geweldig dat we acht punten voorstaan, maar we moeten nog wat wedstrijdjes spelen. Ik ga nog niet zeggen dat we 'm binnen hebben. Er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal. We hebben nog twee lastige uitwedstrijden sowieso. Maar het is wel een luxepositie", besluit Pröpper.

Lees meer:
0 reacties