Pröpper over Feyenoord-thuis: "Dan moeten we dat laten zien"

FC Twente en Feyenoord nemen het zondag in De Grolsch Veste tegen elkaar op. Eerder dit seizoen was Feyenoord de sterkste, maar als het aan Robin Pröpper, de aanvoerder van FC Twente ligt, blijven de punten in Enschede.

De aanvoerder blikt met 1Twente Enschede vooruit op het duel: "Het zijn mooie wedstrijden om tegen de 'vroegere top-drie' te spelen, maar dat neemt niet weg... Je kan drie punten verdienen en die willen we gewoon tegen welke tegenstander dan ook. Het is een mooi affiche omdat we beiden bovenin meedraaien, maar we willen gewoon drie punten pakken."

In het interview wordt gevraagd of de aanvoerder van FC Twente bezig is met het verschil in punten op de ranglijst: "Niet perse, meer kijkend naar hoeveel punten wij zelf willen halen. En dat is het hoogst haalbare, heel simpel. Dan zijn thuiswedstrijden tegen dit soort tegenstanders heel mooi om te laten zien; we kunnen bovenin meedraaien. Dan moeten we dat laten zien, ik ben heel benieuwd hoe we dat zondag doen, ja."

Of er nog revanchegevoelens leven na de nederlaag eerder dit seizoen tegen Feyenoord is Pröpper duidelijk. "Uiteraard, dat was een wedstrijd die we niet hadden hoeven verliezen. Door omstandigheden verliezen we wel, maar ja. Het zal zeker een andere wedstrijd worden, we willen de drie punten pakken. Dan moeten we gewoon ons eigen spel op de mat leggen. Ik denk dat we dat in de thuiswedstrijden goed hebben gedaan. Je kijkt wel naar de vorige wedstrijd, wat je ervan kan leren van die wedstrijd en nu weer gewoon door."

Bij beide ploegen zijn ook ontwikkelingen geweest sinds de laatste ontmoeting. "Als je ziet hoe Feyenoord in de Klassieker speelde met heel veel druk, combinatievermogen en power. Dat is eigenlijk dezelfde spelopvatting die wij hebben. Ik denk dat wij ook groeiende zijn, en wij beide de stijgende lijn te pakken hebben."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand