Pröpper over gedwongen wissel: "Dan was de kramp erin geschoten"

Robin Pröpper tegen Heracles Almelo
Robin Pröpper tegen Heracles Almelo Foto: © BSR Agency

FC Twente wist moeizaam met 1-0 te winnen van Heracles Almelo. Na afloop sprak RTV Oost met Robin Pröpper.

De aanvoerder erkent dat het moeizaam ging. "Het belangrijkste zijn de drie punten. Je houdt de nul, geeft tot de laatste minuut niks weg, dus dat is goed. Anderzijds was het geen goede wedstrijd van ons. Dat is zonde, maar moeten we weer meenemen naar de volgende wedstrijd.

"Er waren meerdere oorzaken waarom wij niet de wedstrijd speelden die we wilden spelen. Heracles speelde met de rug tegen de zestien. Ze gaven weinig ruimte weg en wij waren zelf ook heel slordig en hadden de veldbezetting niet op orde", aldus Pröpper.

"We wilden meteen drukzetten en zij focussen zich op het verdedigen", vervolgt de verdediger van FC Twente. "Daarom kregen we weinig ruimte om te voetballen. De ruimtes die je dan krijgt moet je dan goed zijn en dat waren wij vandaag niet goed genoeg."

Zelf moest hij zich vroegtijdig laten vervangen. Ernstig is het echter niet. "Vanaf de eerste minuut had ik volledige spanning op mijn benen staan. Het was meer uit voorzorg. Als ik nog een sprintje moest trekken was in beide kuiten de kramp geschoten."

Lees meer:
0 reacties