Pröpper roemt teamgeest: "Zijn een team vol knettergekke gasten"

Robin Propper gaat los na een goal van FC Twente
Robin Propper gaat los na een goal van FC Twente Foto: © Pro Shots

Robin Pröpper heeft als aanvoerder van FC Twente loon na werken gekregen. Het team van de verdediger werd derde in de Eredivisie en dat feest werd groots gevierd. 

"Als je ziet wat voor wisselingen er zijn geweest. Onze sterkhouders zijn vertrokken. Dat moest aangevuld worden. Al die dingen bij elkaar. Je moet er weer een team van maken en dat hebben we zo goed gedaan. Als je elkaar dan kunt belonen met de derde plek dan heb je het zo ontzettend goed gedaan", zegt Pröpper bij ESPN.

Wie waren er verantwoordelijk voor dit succes? "Ik ga mensen tekort doen. Maar als je kijkt naar Vlap, Van Wolfswinkel en Ünüvar. We zeggen wel eens: we zijn een team vol knettergekke gasten. Iedereen gaat met een glimlach naar de club en iedereen kan zichzelf zijn. Als de resultaten dan meezitten dan kan er iets moois ontstaan."

Wat voor verhalen en anekdotes er bestaan toen Pröpper geen uitspraken over. "Ik denk dat je Vlap, Ricky of Naci moet interviewen. Iedereen is knettergek. Het is gewoon een geweldig mooi team." De ontlading na de wedstrijd was dan ook groot: "Als dat fluitsignaal gaat dan zie je iedereen rennen en vliegen naar de supporters toe. Dat is ontzettend mooi. Dat wordt een hele gezellige terugrit", besluit Pröpper.

Lees meer:
0 reacties