Pröpper vertelt over 'ludieke' actie Taha: "Grappig om te zien"

Robin Pröpper geniet na een goal in De Grolsch Veste
Robin Pröpper geniet na een goal in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

FC Twente is het seizoen op de derde plaats geëindigd. Een puike prestatie voor de ploeg van Joseph Oosting, dat volgens aanvoerder Robin Pröpper echt een 'vriendenteam' is. 

"Plezier zit ook in die kleine dingen", vertelt Pröpper tegenover Voetbal International. "Dat je iets ludieks moet doen, als je te laat komt. Net nog moest Younes Taha voor de groep de wedstrijd tegen Volendam nabespreken. Dat is altijd grappig om te zien. Hij deed het goed, trouwens."

Ondanks de vriendelijke sfeer kan het er soms ook hard aan toe gaan. "Vooral in de kleedkamer. Dat kan ook, juist omdat we zo’n goede band met elkaar hebben", vertelt de aanvoerder. "Dan mag het best even hard tegen hard gaan. Bijvoorbeeld tijdens AZ-uit, Ajax-uit, RKC-uit. PSV-thuis ook. Dan zeggen we elkaar echt wel de waarheid. Op de training zijn ook soms akkefietjes. Daarna lossen we het op, is het klaar."

"De intensiteit op de training is echt hoog, we kunnen niet verslappen", gaat Pröpper, die zijn trainer Oosting roemt, verder. "Wat de trainer met zijn staf heel goed doet, is iederéén erbij betrekken. Ook de nummers twaalf tot en met twintig. Met aandacht, met ontwikkelingsplannen, met gesprekken. Mede daardoor wil iedereen voor elkaar door het vuur gaan. De trainer is veeleisend, een workaholic. Maar hij durft zich ook kwetsbaar op te stellen. Zegt soms: “Ik doe ook niet alles goed, help ons daarmee”. Dat vind ik mooi, dat maakt hem menselijk."

Lees meer:
0 reacties