"Pröpper was een beetje ongemakkelijk, hij begreep het niet"

Robin Pröpper
Robin Pröpper Foto: © BSR Agency

Robin Pröpper werd afgelopen zondag verrassend naar de kant gehaald bij de wedstrijd tussen AZ en FC Twente. De aanvoerder was niet geblesseerd, maar werd gewisseld omdat hij een gele kaart op zak had. Clubwatcher Leon ten Voorde begrijpt die beslissing van trainer Joseph Oosting niet.

"Het is je aanvoerder en meest ervaren verdediger", zegt Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand. "FC Twente staat op 1-1 en dat is voldoende om die derde plaats zo goed als zeker veilig te stellen. En dan zo vroeg in de wedstrijd al je aanvoerder wisselen..."

"Pröpper is wel ervaren genoeg om in die tweede helft uit te kijken", meent de journalist. "Natuurlijk kom je in grote ruimtes te spelen en natuurlijk zal hij nog een keer een overtreding maken. Maar Danny Makkelie is ook wel zo'n scheidsrechter, dat is niet zo'n jonkie of broekie en een van de vele slechte in de Eredivisie die bij het minste of geringste een tweede gele kaart gaat trekken. Dus je mag hopen dat Pröpper dat spel wel beheerst."

Na afloop lichtte Pröpper toe dat hij geen blessure was en het dus een tactische wissel betrof. "Pröpper kwam meteen na afloop voor de camera en dat was een beetje ongemakkelijk. Hij was wat ongemakkelijk op televisie. Hij begreep die wissel niet. En Oosting zei na de tijd: We hebben het er in de rust over gehad. Maar Pröpper had er niet uit gemoeten, niet op dat moment in deze fase van de wedstrijd. Zo vroeg al."

"Dat vond ik niet handig", vervolgt Ten Voorde. "Als trainer maak je soms keuzes waar je achteraf denkt... Als Oosting na het seizoen terugkijkt op de derde plaats en het bereiken van de voorronde van de Champions League en hij maakt voor zichzelf een analyse in het hoofd en dingen die hij niet goed heeft gedaan, dan denkt hij aan dit moment van: Ik had Pröpper niet moeten wisselen."

Lees meer:
0 reacties