Pröpper wekt onbegrip: "Was helemaal niet duidelijk buitenspel"

Robin Pröpper in De Kuip
Robin Pröpper in De Kuip Foto: © Orange Pictures

De wedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente werd zondagmiddag gekenmerkt door een aantal discutabele momenten. Zo ontsnapte Feyenoord aan een strafschop en kreeg Vaclav Cerny rood.

Arnold Bruggink en Kenneth Perez vonden dat scheidsrechter Dennis Higler de juiste beslissing nam bij het moment van Ricky van Wolfswinkel en Gernot Trauner. "Ik vind het ook niet genoeg om in te grijpen, het is geen honderd procent fout", zegt Bruggink bij Dit Was Het Weekend op ESPN.

Bruggink zag dat Cerny daarna met rood naar de kant werd gestuurd, maar er ging een buitenspelsituatie van Santiago Gimenez aan vooraf. "Ik snapte niet dat Pröpper zo lang met die hand in de lucht liep", doelt Bruggink op aanvoerder Robin Pröpper.

"Ja, die bleef maar zo lopen", vult presentator Jan Joost van Gangelen aan. "Achteraf zei hij ook nog dat het duidelijk buitenspel was, maar het was helemaal niet duidelijk buitenspel. Dan moet je toch doorrennen of niet?"

Perez vond de rode kaart voor Cerny wel terecht. "Je moet zorgen dat je je schoen niet op het scheenbeen van de tegenstander plaatst, want dan is het rood. Je moet echt de bal raken wil je dit doen. Cerny heeft hier absoluut geen enkele intentie om hem te blesseren of te raken. Maar je moet nooit over de bal heen stappen", aldus Perez.

De Deen zag dat het duel na de rode kaart gespeeld was. "De dreiging verdween natuurlijk toen Cerny eruit ging. Hij had samen met Misidjan de dreiging op het moment dat de backs van Feyenoord naar voren kwamen", besluit Perez.

Het buitenspelmoment met Santiago Gimenez
Het buitenspelmoment met Santiago Gimenez Foto: © Screenshot ESPN
Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand