Pröpper wekt onbegrip: "Was helemaal niet duidelijk buitenspel"

Robin Pröpper in De Kuip
Robin Pröpper in De Kuip Foto: © Orange Pictures

De wedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente werd zondagmiddag gekenmerkt door een aantal discutabele momenten. Zo ontsnapte Feyenoord aan een strafschop en kreeg Vaclav Cerny rood.

Arnold Bruggink en Kenneth Perez vonden dat scheidsrechter Dennis Higler de juiste beslissing nam bij het moment van Ricky van Wolfswinkel en Gernot Trauner. "Ik vind het ook niet genoeg om in te grijpen, het is geen honderd procent fout", zegt Bruggink bij Dit Was Het Weekend op ESPN.

Bruggink zag dat Cerny daarna met rood naar de kant werd gestuurd, maar er ging een buitenspelsituatie van Santiago Gimenez aan vooraf. "Ik snapte niet dat Pröpper zo lang met die hand in de lucht liep", doelt Bruggink op aanvoerder Robin Pröpper.

"Ja, die bleef maar zo lopen", vult presentator Jan Joost van Gangelen aan. "Achteraf zei hij ook nog dat het duidelijk buitenspel was, maar het was helemaal niet duidelijk buitenspel. Dan moet je toch doorrennen of niet?"

Perez vond de rode kaart voor Cerny wel terecht. "Je moet zorgen dat je je schoen niet op het scheenbeen van de tegenstander plaatst, want dan is het rood. Je moet echt de bal raken wil je dit doen. Cerny heeft hier absoluut geen enkele intentie om hem te blesseren of te raken. Maar je moet nooit over de bal heen stappen", aldus Perez.

De Deen zag dat het duel na de rode kaart gespeeld was. "De dreiging verdween natuurlijk toen Cerny eruit ging. Hij had samen met Misidjan de dreiging op het moment dat de backs van Feyenoord naar voren kwamen", besluit Perez.

Het buitenspelmoment met Santiago Gimenez
Het buitenspelmoment met Santiago Gimenez Foto: © Screenshot ESPN
Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand