Pröpper zet teamgenoten op scherp: "Mogen daarin niet verslappen"

Robin Pröpper
Robin Pröpper Foto: © Orange Pictures

FC Twente is dit jaar aan een topseizoen bezig. Robin Pröpper heeft laten weten hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen.


In gesprek met Tubantia laat de verdediger weten dat hij denkt dat het goed is dat de Tukkers hebben doorgeselecteerd. “Deze staf is heel erg bezig met persoonlijke ontwikkeling en het werken in linies. Je merkt binnen de groep dat dat aanslaat. Er wordt veel over gesproken. Na individuele gesprekken zitten wij weer met de jongens in de kleedkamer om daarover te praten, en daardoor gaan bepaalde zaken leven.”

Ook de mensen op de bank zorgen daarvoor, volgens Pröpper. “Dat vuurtje wordt constant aangestoken door de staf. Die geven ons ook voortdurend mee dat er echt iets te halen is dit seizoen. Er ligt iets moois in het verschiet.” Wel vindt hij dat het team daar scherp in moet blijven. “Wij mogen daarin niet verslappen. Dus er is ook geen ruimte om even rustig aan te doen of boos te worden na een wissel. Dat wordt meteen uitgepraat. Natuurlijk zullen er in een jaar altijd weer dingen gebeuren, maar dat moet je meteen aanpakken, want het mag niet blijven sudderen. Wij hebben een groep die daar zelf bovenop zit, en de staf doet dat ook.”

Wel geeft hij aan dat je daar de juiste spelers voor moet hebben. “Want vorig jaar hadden we meer jongens die rendeerden bij een lossere aanpak. Ron voelde dat als geen ander aan. Dat kon hij heel goed; hij was alleen wat minder bezig met het aansturen van de trainingen. Dat liet hij veel over aan zijn assistenten”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties