Pröpper ziet derde plek als ultiem doel: "Als je vierde wordt..."

Robin Pröpper
Robin Pröpper Foto: © Pro Shots

Robin Pröpper en zijn FC Twente spelen een geweldig seizoen. Tegen Heracles Almelo was zijn ploeg echter ondermaats en dat beseft de aanvoerder ook maar al te goed. Met een beetje pech waren er dure punten gemorst in de strijd om de derde plek.

"Dat heeft met bepaalde factoren te maken. Natuurlijk kun je niet alle wedstrijden geweldig spelen. Dat wil je wel, daar streef je naar. De punten zijn het belangrijkste en dan ga je kijken wat er te verbeteren is. Ik vond dat we wat slordig waren aan de bal. De veldbezetting klopte niet helemaal en daardoor hadden we het wat moeilijker. Dat lag misschien ook aan de tegenstander. Maar we hadden beter kunnen spelen, ja", beseft Pröpper in gesprek met RTV Oost.

Ook nu liggen er belangrijke wedstrijden in het verschiet in verband met de strijd om de derde plek. "Ik denk dat Feyenoord en PSV genoeg kwaliteiten hebben om boven ons te blijven. Wij moeten ons focussen op deze positie en op de concurrentiestrijd met AZ. De derde plek is het ultieme doel. Als je vierde wordt heb je alsnog een heel goed seizoen gedraaid, alleen staan we nu al zo lang op die derde plek. Dat wil je gewoon behouden. Daar gaan we volledig voor", besluit de aanvoerder.

Lees meer:
0 reacties