Pusic krijgt kritiek: "Dat was ook zijn valkuil bij FC Twente"

Marino Pusic krijgt een gele kaart van Dennis Higler
Marino Pusic krijgt een gele kaart van Dennis Higler Foto: © Pro Shots

Marino Pusic bracht FC Twente als trainer terug naar de Eredivisie. Toch moest de Bosnische oefenmeester na dat seizoen vertrekken uit Enschede. Pusic is inmiddels assistent-trainer van Arne Slot bij Feyenoord en laat zelfs als rechterhand zijn Balkan-mentaliteit vaak zien.

"Hij ging weer een beetje door het lint, hè", zegt Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand. De FC Twente-watcher doelt op het duel tussen AZ en Feyenoord (2-1). "Zodra er druk op komt en de stress om de hoek komt kijken, dan komt de straatvechter Pusic naar boven. Dan gaat hij gedrag vertonen wat niet bij een topclub hoort, vind ik."

Pusic kreeg al na een half uur een gele kaart vanwege aanmerkingen op de arbitrage. "Dan heeft hij zichzelf niet onder controle", meent Ten Voorde. "Dat was ook zijn valkuil bij FC Twente. Een van de redenen dat hij weg moest, terwijl hij kampioen werd, was dat hij heel vervelend werd in de organisatie en bepaalde trekjes naar mensen toe had als de stress er bij Twente op kwam."

"De druk was in dat jaar heel erg groot, ze moesten en zouden kampioen worden", vervolgt hij. "Anders was die club misschien wel helemaal finito geweest. Maar Pusic kan moeilijk met stress omgaan en dan verliest hij zichzelf. Ik vind dat niet bij een topclub passen. We hebben allemaal emoties en vliegen allemaal weleens uit de bocht, maar het moet je geen tien keer overkomen. Je moet ook je plek weten als assistent."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
NEC -
-
FC Twente -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
Bekijk de hele stand