Pusic krijgt kritiek: "Dat was ook zijn valkuil bij FC Twente"

Marino Pusic krijgt een gele kaart van Dennis Higler
Marino Pusic krijgt een gele kaart van Dennis Higler Foto: © Pro Shots

Marino Pusic bracht FC Twente als trainer terug naar de Eredivisie. Toch moest de Bosnische oefenmeester na dat seizoen vertrekken uit Enschede. Pusic is inmiddels assistent-trainer van Arne Slot bij Feyenoord en laat zelfs als rechterhand zijn Balkan-mentaliteit vaak zien.

"Hij ging weer een beetje door het lint, hè", zegt Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand. De FC Twente-watcher doelt op het duel tussen AZ en Feyenoord (2-1). "Zodra er druk op komt en de stress om de hoek komt kijken, dan komt de straatvechter Pusic naar boven. Dan gaat hij gedrag vertonen wat niet bij een topclub hoort, vind ik."

Pusic kreeg al na een half uur een gele kaart vanwege aanmerkingen op de arbitrage. "Dan heeft hij zichzelf niet onder controle", meent Ten Voorde. "Dat was ook zijn valkuil bij FC Twente. Een van de redenen dat hij weg moest, terwijl hij kampioen werd, was dat hij heel vervelend werd in de organisatie en bepaalde trekjes naar mensen toe had als de stress er bij Twente op kwam."

"De druk was in dat jaar heel erg groot, ze moesten en zouden kampioen worden", vervolgt hij. "Anders was die club misschien wel helemaal finito geweest. Maar Pusic kan moeilijk met stress omgaan en dan verliest hij zichzelf. Ik vind dat niet bij een topclub passen. We hebben allemaal emoties en vliegen allemaal weleens uit de bocht, maar het moet je geen tien keer overkomen. Je moet ook je plek weten als assistent."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand