Pusic reageert: "Mijn vrouw niet, mijn kinderen niet, niemand"

Marino Pusic
Marino Pusic Foto: © BSR Agency

Marino Pusic werd onlangs landskampioen van Oekraïne met Shakhtar Donetsk. De voormalig coach van FC Twente blikt in Algemeen Dagblad terug op zijn avontuur tot dusver bij de club en reageert op de geruchten die de ronde doen.

Pusic ging naar een land dat nog altijd in oorlog is. Hijzelf zegt over deze stap het volgende: "Werkelijk niemand heeft me geadviseerd om naar Oekraïne te gaan. Mijn vrouw niet, mijn kinderen niet, niemand. Maar ik ben een gevoelsmens en zag dit als een enorme uitdaging. Daarom ben ik gegaan. Mijn eerste wedstrijd was in de Champions League, uit tegen Barcelona."

"Ik had maar anderhalve dag de tijd om de ploeg voor te bereiden en heb veel gesprekken gevoerd. Twee weken later wonnen we in Hamburg, waar we de Europese thuiswedstrijden speelden, met 1-0 van Barcelona. Dat was een wereldwedstrijd en voor mij het begin van een heel mooie periode. Het is een fantastisch seizoen geweest", blikt Pusic terug.

De oefenmeester heeft nog een 2-jarig contract en reageert op de geruchten die hem koppelen aan de baan bij Feyenoord. "Ik heb het enorm naar mijn zin. Ja, ik weet dat mijn naam ook bij Feyenoord rondzingt. Dat is mooi om te horen en je weet dat in de voetballerij niets onmogelijk is. Maar normaal gesproken zit ik nog twee jaar hier. Als Real Madrid volgende week zaterdag de Champions League wint tegen Borussia Dortmund, dan zijn wij rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi voor komend seizoen. Dat zou ook weer geweldig mooi zijn."

Lees meer:
0 reacties