Pusic tevreden over trainingskamp: ''Een week om naar elkaar toe te groeien''

FC Twente werkt, in tegenstelling tot veel andere clubs, de komende tijd een deel van haar voorbereiding gewoon af in eigen land. Het team van trainer Marino Pusic verblijft de komende dagen in De Lutte voor een trainingsweek.

"De tijd die we hier spenderen is tweeledig", zegt Pusic tegenover FC Twente TV. "Aan de ene kant is het belangrijk om elkaar nog beter te leren kennen en naar elkaar toe te groeien. Het andere, minstens net zo belangrijke aspect, is het conditionele aspect. We proberen vervolgstappen te maken in onze fysieke gesteldheid en stappen te maken ten opzichte van onze speelstijl."

De selectie van FC Twente kent veel jonge spelers. Trainer Marino Pusic kent het belang van een persoonlijke band creëren met deze talenten. "Je moet zulke jongens van dichtbij mee maken. Niet alleen op voetbaltechnisch gebied maar ook op persoonlijk gebied. We houden wel rekening met hun belastbaarheid, een aantal van hen komen voor het eerst in aanraking met het seniorenvoetbal. Tot nu toe presenteren ze zich allemaal heel erg goed", besluit Pusic optimistisch. 

Lees meer:
0 reacties