Pusic: "Voelde dat ik het moest doen, maar met pijn in het hart"

Marino Pusic
Marino Pusic Foto: © Pro Shots

Marino Pusic vecht dinsdagavond met Shakhtar Donetsk voor de laatste kans op overwintering in de Champions League. De oud-trainer van FC Twente, die onlangs vertrok bij Feyenoord, moet dan in 'eigen huis' afrekenen met Antwerp.

De club uit Oekraïne speelt haar thuiswedstrijden in de Champions League in Hamburg. "Ik ben aardig ingeburgerd", vertelt Pusic bij Rondo. "Het is een reizende familie, we zijn eigenlijk op een soort trainingskamp maar dan met elke drie dagen een officiële wedstrijd. Veel onderweg, met lange reizen. Dat is wel even wennen. Gisteren hebben we bijna negen uur gereisd om naar Hamburg te komen. Dat kost energie, je bent een dag kwijt. Het ritme went, maar is niet ideaal. Daarin moeten we toch het beste programma vinden om spelers zo fit mogelijk te krijgen."

Shakhtar Donetsk kan pas in Polen op het vliegtuig stappen en zelfs dan gaat het niet altijd erg vlot. "Op de grens van Polen moeten we ook altijd nog wachten, gemiddeld zo'n anderhalf, twee uur. En dan vliegen we van Polen naar Hamburg. Dat zijn lange reizen, en als het langer duurt met de grenscontroles, is dat niet ideaal. We proberen de tijd nuttig te besteden, maar soms duurt het iets te lang", aldus Pusic, die bewust voor dit avontuur heeft gekozen.

"Na 2,5 jaar Feyenoord had ik het gevoel dat ik er al vijf jaar zat. Het was vrij intens", legt hij uit. "We begonnen in de eerste voorronde van de Conference League en eindigden in de Champions League. Ontzettend fijne club, ontzettend fijne mensen. Arne en ik zijn ook goede vrienden geworden. Het maakte de keuze lastiger, maar uiteindelijk volg je wel je hart. Ik voelde dat ik het moest doen, maar wel met pijn in het hart."

Shakhtar zit naast Antwerp in de poule bij FC Barcelona en FC Porto en maakt nog kans op de achtste finales. "Dat zou geweldig zijn, maar ons doel was om Europees te overwinteren. Aan de andere kant: als je zo dichtbij bent en echt nog kans hebt om iets te bereiken, dan moet je er gewoon voor gaan. We zullen er alles aan doen om het te bewerkstelligen. Het zou geweldig zijn als we dan tegen Feyenoord speelden."

Lees meer:
0 reacties