Pusic ziet alles verkeerd gaan: ''Het verbaasde me dat onze bus niet stuk is gegaan''

Trainer Marino Pusic baalde flink van de manier waarop FC Twente verloor bij ADO Den Haag (2-1). Pusic zag Twente door fouten een 0-1 voorsprong weggeven. De interim-trainer liet na afloop van het duel weten dat zijn ploeg wel erg veel pech heeft dit seizoen.

"In de fase waarin wij zitten, gaat alles verkeerd. Het verbaasde me eigenlijk nog dat onze bus op weg hier naartoe niet stuk is gegaan", zo werd Pusic geciteerd door Voetbal International. "Het wordt steeds moeilijker allemaal. Vandaag hadden we wel een kans om een resultaat te halen. Een punt is dat ook, als je niet kunt winnen. Met drie punten achterstand op Sparta en een beter doelsaldo is alles mogelijk."

"Nu wordt het steeds lastiger, zo realistisch moet je zijn", vervolgde Pusic, die nog wel te spreken was over de manier waarop FC Twente aan het duel begon. Na iets minder dan een kwartier spelen kwam FC Twente op een 0-1 voorsprong via Fredrik Jensen. "Ik moet de jongens een compliment geven, want alles waar we afgelopen week op getraind hadden kwam eruit."

"Tot aan de 45ste minuut speelden we goed, we controleerden en domineerden de wedstrijd. Maar als je één minuut voor rust op zo'n manier een goal weggeeft, is dat een enorme dreun. Zeker voor een team in degradatienood", vervolgde Pusic zijn verhaal. Pusic zag het zijn ploeg in de tweede helft lastig hebben.

"Dan moet je je na rust weer oprichten. Dat begint heel moeizaam en in bepaalde fases kwamen we nog goed weg. Juist in de fase dat we wel iets meer controle krijgen, geven we door weer een individuele fout weer een goal weg. Het zijn gewoon twee cadeaus, we geven het op dat moment te makkelijk en kinderachtig weg. Dat vermoordt de wedstrijd voor ons."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand