PvdA Enschede wil vrouw of iemand van kleur in bestuur FC Twente

De Grolsch Veste
De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

FC Twente heeft bij de gemeente Enschede een verzoek neergelegd om geen deel van haar transferinkomsten meer af te hoeven staan aan de gemeente bij grote transfers. Dat gaat waarschijnlijk goedgekeurd worden, maar de gemeente wil wel iets terug.

Het plan is positief ontvangen en de raad gaat waarschijnlijk akkoord. Enkele partijen hopen echter dat de Tukkers zich, met goedkeuring van het plan, ook binnen maatschappelijke kaders actief in gaan zetten. Zo wil de PVV graag dat FC Twente tien stoeltjes ter beschikking stelt aan 'mensen die dat anders niet kunnen betalen', schrijft 1Twente.

GroenLinks en PvdA willen meer gelijkheid. Zo moet er loongelijkheid komen tussen mannen en vrouwen bij FC Twente. Daarnaast mist PvdA 'een vrouw of iemand van kleur' binnen het management van de club uit Enschede.

Daar werd vijf jaar geleden al een motie voor ingediend. Nu lijkt dat dus weer te gaan gebeuren. Volgens wethouder Marc Teutelink gaat FC Twente over haar eigen bedrijfsvoering. Niet iedereen hoopt op goedkeuring van het voorstel: "Dit soort oproepen hebben toch dezelfde status als dat ik graag wil dat FC Twente met vijf verdedigers gaat voetballen?", aldus Malkis Jajan (VVD) tijdens de commissievergadering.

Lees meer:
0 reacties