Reactie Burgemeester Tubbergen na ongeluk valt niet goed: "Typisch"

Spelers FC Twente helpen Stevo helpen de slachtoffers
Spelers FC Twente helpen Stevo helpen de slachtoffers Foto: © Leon ten Voorde/X

Tubantia maakte een reconstructie van het ongeluk met het spandoek voorafgaand aan de wedstrijd STEVO-FC Twente. Ook belichten zij de reacties die zij hebben opgehaald.

Zo belden de journalisten de volgende ochtend een aantal experts over hoe dit kon gebeuren en gingen ze terug naar Geesteren waar de klap hard was aangekomen. “We willen zien wat er op de day after gebeurt. Betrokkenen in de ogen kijken. Ons medeleven tonen én onze vragen stellen. Niet iedereen zit erop te wachten. De gemeente, de club, het kraanbedrijf; ze gooien de luiken dicht.

In ieder geval werd er nog meer onderzocht. “Inhoudelijke vragen over de vergunning, hoe daarop gecontroleerd is, wat de afspraken waren en wat de verschillende partijen vooraf over de illegale sfeeractie wisten (want nee: hier was geen toestemming voor verleend en dat had wel gemoeten), die worden op die zondag en in de dagen die erop volgen niet beantwoord. Er wordt verwezen naar verklaringen en het lopende politieonderzoek. Aandacht moet naar gewonden gaan. Dat laatste is natuurlijk waar. Maar die aandacht en het beantwoorden van vragen, kunnen naast elkaar bestaan.”

Het was uiteindelijk de burgemeester van Tubbergen die hierop reageerde, maar de journalist Arjan te Bogt vond het maar een matig optreden. “Heel veel meer dan clichés zijn het niet. Hij wil vooral benadrukken dat niemand dit gewild had en vindt de term ‘schuld’ niet gepast. ‘Ik vind niet dat we het over schuld moeten hebben, maar over verantwoordelijkheid.’ Er is die avond geen raadslid dat over de opmerking van de burgemeester of het ongeluk in Geesteren een kritische vraag stelt. Ik was stomverbaasd, over al dat zwijgen na zo’n bijna-ramp. Mijn collega Tom niet. ‘Typisch Tubbergen,’ zei hij alleen maar”, aldus de journalist.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand