Regeer eerlijk: "Dat is ook pijnlijk, het houdt je wel bezig"

Youri Regeer
Youri Regeer Foto: © Pro Shots

Youri Regeer vertrok deze zomer bij Ajax. Hij tekende bij FC Twente, waarmee hij het uitstekend doet. Ondertussen gaat in Amsterdam zo'n beetje alles mis wat er mis kan gaan.

"Ik heb daar een heel mooie tijd gehad en ik hoop altijd dat ze het zo goed mogelijk doen. Dat zal altijd zo blijven. Dan is dit natuurlijk heel jammer. Zo’n groot verval voorzie je niet. Een paar jaar geleden speelde Ajax nog de halve finale van de Champions League en nu strijden ze om plek zes. Dat is wel heel gek om te zien", opent Regeer in gesprek met De Telegraaf.

Leuk is het niet om te zien. "En dat is ook pijnlijk. Het houdt je wel bezig, maar het speelt geen rol bij onze wedstrijd, want wij gaan erheen om ons ding te doen en de punten te pakken, die we nodig hebben om derde te worden", vervolgt de middenvelder.

Ajax verloor eerder dit seizoen al met 3-1 van FC Twente. "Die wedstrijd zegt niks over hoe het nu zal gaan. De verschillen zijn groot. Ajax heeft inmiddels een andere trainer, een andere speelstijl", weet Regeer. Bij FC Twente werkt haar eigen speelstijl in ieder heel goed. "We zijn heel constant gebleken en dat resulteert in de huidige derde plek. Die moeten we zien vast te houden. Er zijn nog vijftien punten te verdienen".

Lees meer:
0 reacties